El pròxim 18 de novembre de 2022, a les 19.00 hores, l’Assemblea Amistosa Literària de Novelda ha programat la conferència JOAN FUSTER, intel•lectual i activista que serà pronunciada per Salvador Vendrell, catedràtic d’ensenyament secundari i escriptor.
La ponència tindrà lloc en el Centre Cultural “Gómez Tortosa” de Novelda i serà retransmesa en directe a través de la pàgina de Facebook de l’Assemblea Amistosa Literària
https://www.facebook.com/asambleaamistosaliteraria/
Salvador Vendrell Grau naix la primavera de 1958 a Fortaleny a la Ribera Baixa del Xúquer. Ha viscut durant molt de temps a Sueca; ara, però, és veí de Riola.
Es va llicenciar en Geografia i Història per la Universitat de València i l’any 1980 s’incorpora al consell de redacció de la revista d’història Quaderns de Sueca del qual també formaven part Manel Chaqués, Fermí Cortés, Josep Lluís Fos, Antoni Furió i Joan Fuster, on va publicar alguns articles.
En 1983 s’incorpora a l’ensenyament del valencià en l’Institut de Formació Professional d’Alzira i en el reciclatge del professorat a la Ribera del Xúquer. Col•labora en el Servei de Normalització Lingüística de la Universitat de València coordinant els cursos de Lingüística valenciana i la seua didàctica; com també en el Servei d’Ensenyament del valencià de la Conselleria d’Educació i Ciència, on ocupa la plaça de Cap de secció de promoció del valencià en l’ensenyament (1989). Actualment és catedràtic d’ensenyament secundari i fa classes de l’assignatura de valencià en l’institut Joan Fuster de Sueca.
Ha dedicat molt de temps a l’estudi de la llengua i la literatura i ha publicat abundant material didàctic per a l’ensenyament del valencià, sobretot llibres de text per a secundària i batxillerat en editorials com ECIR, SM, Bromera, Tabarca i Oxford. Ha fet també actualitzacions dels clàssics com a Curial i Güelfa; Espill, de Jaume Roig i L’Odissea i és coautor de l’adaptació de Alí Babà i els quaranta lladres i Els viatges de Marco Polo i autor de l’adaptació Tirant lo Blanc per a xiquets. També ha traduït llibres de literatura infantil i juvenil per a l’editorial Bromera i és coautor de les biografies d’Ausiàs March, el poeta i el seu temps, la de Jaume I, el naixement d’un poble i la biografia Joan Baldoví. En clau valenciana. Des de l’any 2002 publica una columna setmanal els dilluns en el diari Levante-EMV. En 2011 va publicar una compilació d’aquestes columnes en el llibre Columnes de paper i en 2016 va aparéixer una segona compilació, titulada Els dimonis que dicten. En 2022 publicó Exhumación.
Té en actiu dos blogs: un personal (Columna de paper) i un altre amb Jordi Boladeras i Lluís Valcàrcel (Catakumba).
En 2013 va guanyar el premi de narrativa Ciutat de Sagunt.
Actualment escriu en el diari La Veu i participa en La Veu dels llibres.
El próximo 18 de noviembre de 2022, a las 19:00 horas, la Asamblea Amistosa Literaria de Novelda ha programado la conferencia JOAN FUSTER, intelectual y activista que será pronunciada por Salvador Vendrell, catedrático de enseñanza secundaria y escritor.
La ponencia tendrá lugar en el Centro Cultural “Gómez Tortosa” de Novelda y será retransmitida en directo a través de la página de Facebook de la Asamblea Amistosa Literaria
https://www.facebook.com/asambleaamistosaliteraria/
Salvador Vendrell Grau nace la primavera de 1958 en Fortaleny en la Ribera Baja del Júcar. Ha vivido durante mucho de tiempo en Sueca; actualmente es vecino de Riola.
Se licenció en Geografía e Historia por la Universitat de València y en el año 1980 se incorpora al consejo de redacción de la revista de historia Cuadernos de Sueca del que también formaban parte Manel Chaqués, Fermí Cortés, Josep Lluís Fos, Antoni Furió y Joan Fuster, donde publicó algunos artículos.
En 1983 se incorpora a la enseñanza del valenciano en el Instituto de Formación Profesional de Alzira y en el reciclaje del profesorado en la Ribera del Júcar. Colabora en el Servicio de Normalización Lingüística de la Universidad de Valencia coordinando los cursos de Lingüística valenciana y su didáctica; como también en el Servicio de Enseñanza del valenciano de la Consellería de Educación y Ciencia, donde ocupa la plaza de Jefe de sección de promoción del valenciano en la enseñanza (1989). Actualmente es catedrático de enseñanza secundaria y da clases de la asignatura de valenciano en el instituto Joan Fuster de Sueca.
Ha dedicado mucho tiempo al estudio de la lengua y la literatura y ha publicado abundante material didáctico para la enseñanza del valenciano, sobre todo libros de texto para secundaria y bachillerato en editoriales como ECIR, SM, Bruño, Tabarca y Oxford. Ha hecho también actualizaciones de los clásicos como Curial y Güelfa; Espejo, de Jaume Roig y La Odisea y es coautor de la adaptación de Alí Babà y los cuarenta ladrones y Los viajes de Marco Polo y autor de la adaptación Tirant lo Blanc para niños. También ha traducido libros de literatura infantil y juvenil para la editorial Bruño y es coautor de las biografías de Ausiàs March, el poeta y su tiempo, la de Jaime I, el nacimiento de un pueblo y la biografía Joan Baldoví. En clave valenciana. Desde el año 2002 publica una columna semanal los lunes en el diario Levante-EMV. En 2011 publicó una compilación de estas columnas en el libro Columnas de papel y en 2016 apareció una segunda compilación, titulada Los demonios que dictan. En 2022 publicó Exhumación.
Tiene en activo dos blogs: uno personal (Columna de papel) y otro con Jordi Boladeras y Lluís Valcàrcel (Catakumba).
En 2013 ganó el premio de narrativa Ciudad de Sagunto.
Actualmente escribe en el diario La Veu y participa en La Veu dels llibres.
